måndag 27 juni 2011

CHOKLAD CUPCAKES


Du behöver:
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %



Choklad frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar