söndag 18 augusti 2013

KARDEMUMMA KAKOR

Du behöver:
150 gram rumstempererat smör
150 gram strösocker
1 ägg
1,5 tsk kardemumma
300 gram mjöl
 
Gör såhär:
Rör samman socker, smör och ägget till en krämig smet. Rör ner kardemumman.  
I med mjölet, en fjärdedel i taget, och rör kaksmeten slät innan du tillsätter mer mjöl. 
Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter och kavla sedan ut den på mjölat bakbord. 
Pressa kakstämpeln lätt men ändå fast mot degen, det är bra om du penslar den med lite mjöl innan. Ta en utstickare som är något större än kakstämpeln och ta ut kakor precis utanför stämpelns markering. 
Grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ca 6-9 minuter. 175 grader. Ta ut och låt svalna på galler. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar