söndag 3 september 2017

Plommonsaft



Såhär i plommontider är det svårt att komma på vad man ska göra med de underbara frukterna. I år testade jag att koka saft på några av dem. En super lättgjord och god saft blev det!


Du behöver:

1 kg plommon 
7 dl vatten
4 dl strösocker per liter avrunnen saft

Gör såhär:
Skölj, dela och kärna ur plommonen. 
Lägg dem i en kastrull tillsätt vattnet och låt koka tills plommon kokat sönder.
Lägg en silduk eller tunn kökshandduk i ett durkslag. 
Sila saften och låt stå att självrinna ca 1 timme.
Mät upp mängden saft och häll tillbaka den i en kastrull och tillsätt sockret. 
Koka upp och låt koka några minuter tills sockret löst sig. 
Skumma av skummet med en hålslev.
Häll upp den varma saften på väl rengjorda varma flaskor.
Förvara saften i kylskåp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar