måndag 20 maj 2019

Marängtårta med Lemon Curd


MARÄNGBOTTEN
Du behöver:
6 st äggvitor
3 dl strösocker

Gör såhär:
Vispa äggvitorna till ett skum, ös i lite socker i taget och vispa till ett fast vitt skum.

Rita en ring på ett bakplåtspapper, använder oftast en stor springform som mall. 
Häll i en spritspåse med taggig tyll. Spritsa runt mallen.

LEMON CURD:

3 citroner
1,5 dl socker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor

Gör såhär:
Tvätta tre citroner noga och torka.
 Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal
från alla tre, ihop med strösocker och smör.
Sila sedan av vätskan.
  1. Blanda ut maizena med saften från din tredje citron
     och rör ner detta i vätskan.
    Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan,
     ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
    Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.

Vispa grädde

Blanda lite grädde med lemoncurd och häll över marängbotten.
Spritsa över grädde. Dekorera med bär och strössel!







1 kommentar: