måndag 11 november 2019

BÄSTA KANELBULLARNA


Du behöver:
 30 g jäst
250g mjölk
570 g mjöl 
3 g salt
5g kardemumma
90 g socker
1 ägg
110 g smör rumstempererat

Fyllning:
                                                               150g smör
30g kanel
10g vaniljsocker

Gör såhär:
Värm mjölken så den blir ljummen,  blanda jästen ihop med mjölken så den löser sig.
Lägg i resten av ingredienserna utom smöret. Kör degen i maskinen långsamt, gärna 10 min.
Ytan ska bli glansig och elastisk, kolla gluten trådarna.
Lägg degen på ett bakbord, vila 20 min med en handduk över sig.

Kavla ut degen, bred ut fyllningen. Rulla ihop så den blir en hel korv. Dela upp i bitar, lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under handduk 1,5 - 2 timmar.

Vispa upp ett ägg med lite vatten och en nypa salt. Pensla på bullarna och strö över pärlsocker.

UGN: 190 grader TID: 9-11 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar