söndag 30 januari 2011

Rosa hjärtan och stjärnor


Du behöver:
250g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl majsena
Glasyr:
5 dl florsocker
2 äggvitor
1 tsk pressad citron
2 droppar röd karamellfärg
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader Rör smör och socker pösigt. I med resten och knåda ihop degen, ställ den i kylen i minst 2 timmar.
Ta ut degen, dela den i 2 delar och knåda dem så de blir lite mjukare. Kavla ut degen så den blir ca ½ cm tjock. Mjöla kaveln så går det lättare.
Stansa ut hjärtan och stjärnor med ett pepparkaksmått. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt, grädda dom i ugnen 6-8 minuter.
Låt kakorna svalna.
Gör glasyren, blanda allt till en slät smet. Droppa i färgen. Täck ovansidan av kakan med glasyr och låt den stelna! Pudra över florsocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar