Du behöver:
Pajskal
3 ½ dl krossade digestivekex
1 dl smält smör
1 msk socker
Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 dl pressad limesaft ( ca 5 lime)
1 msk rivet limeskal
1 gelatinblad
Gör såhär:
Krossa kexen, blanda det med smöret och sockret. I en form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader, i 10 minuter. Låt den svalna
Lägg gelatinbladet i ett glas med kallt vatten så det blir mjukt. Vispa äggulorna så dom blir tjocka och krämiga. TIllsätt den kondenserade mjölken, rör limeskalet och nästan all limesaft. Ta det ca 2-3 msk och koka upp i en kastrull. När det kokar lägg i det mjuka gelatinbladet så det smälter. Häll sedan ner det i äggsmeten.
Ställ pajen i kylskåp så det stelnar. Dekorera med limeskivor, jordgubbar och grädde.
Ställ pajen i kylskåp så det stelnar. Dekorera med limeskivor, jordgubbar och grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar