onsdag 27 april 2011

KEY LIME PAJ




Du behöver:




Pajskal


3 ½ dl krossade digestivekex


1 dl smält smör


1 msk socker




Fyllning


5 äggulor


1 burk kondenserad mjölk


1 dl pressad limesaft ( ca 5 lime)


1 msk rivet limeskal


1 gelatinblad






Gör såhär:


Krossa kexen, blanda det med smöret och sockret. I en form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader, i 10 minuter. Låt den svalna


Lägg gelatinbladet i ett glas med kallt vatten så det blir mjukt. Vispa äggulorna så dom blir tjocka och krämiga. TIllsätt den kondenserade mjölken, rör limeskalet och nästan all limesaft. Ta det ca 2-3 msk och koka upp i en kastrull. När det kokar lägg i det mjuka gelatinbladet så det smälter. Häll sedan ner det i äggsmeten.
Ställ pajen i kylskåp så det stelnar. Dekorera med limeskivor, jordgubbar och grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar