Vi har verkligen frossat i godsaker hela påskhelgen... tidningen Hembakat har gett mig en hel del inspiration till lite av det jag bakat.
Schweizernötstårta
Du behöver:
100g sötmandel
100g smör
2 ägg
3 dl socker
1 2/3 dl mjöl
topping:
200g schweizernötschoklad
7msk grädde
1 msk smör
Gör såhär:
Mal mandeln fint, smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt I med mandel, mjöl och sist i med smöret.
I en smörjd form med löstagbar kant. Grädda 175 grader, ca 25-30 minuter.
låt kakan svalna. Smält chokladen över vattenbad, rör i grädden och smöret. Blanda väl!
Bred över chokladen över kakan och in i kylskåpet så allt svalnar och kakan stelnar lite..
Servera med vaniljglass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar