söndag 16 oktober 2011

Morotsbröd

Hittade ett recpet på morotsbröd men då jag inte hade alla ingridienser hemma så ändrade jag lite i receptet... såhär blev det...

Du behöver:

5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
13-14 dl manitoba cream ( vetemjöl med hög proteinhalt)
1 ägg

2 dl solroskärnor

Gör så här:
Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter,1 dl solrosfrön och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 15 min, sen stöter du degen (viket ihop den) och låter den jäsa 15 minuter till.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela upp degen i 2 bitar och platta till dom, vik då in över sidan en bit neråt, vik sedan sidorna i mot mitten, och sedan tryck till mot kanten. Vik ihop en gång till så att den formas som en morot. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Snitta brödet, pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar