onsdag 12 oktober 2011

KONDITORI PROV
Idag hade vi vårat första praktiska prov i Konditori i skolan.
Vi fick i uppdrag att göra:

ett småbröd- jag valde att göra chokladsnitt
en hallongräddtårta
en prinsesstårta
6 st marsipanrosor med blad
spritsa olika saker i smörkräm
pikera dekorationer till bakelser i choklad

Och hur gick det då? Faktiskt förvånansvärt bra måste jag säga... Blev betygsatt med siffror 1-9 i varje moment och som mest kunde man ha 56 poäng.och jag kan i alla fall säga att jag fick ganska så bra poäng!
Har märkt att man i skolan har bra och mindre bra dagar, är så träligt när man står och pikerar choklad och det går åt helskotta redan från början. Chokladen är för tjock, stelnar redan i spritsen.. och sen bara strular när man ska pikera... Men idag, förvånansvärt nog rullade allt på riktigt bra och jag va klar bland dom första!

Resultatet är jag oxå nöjd med förutom florsockret som hamnade i en klump på min prinsesstårta och sen blev mina löv lite sådär halvbra... Även chokladpikeringer blev i lite olika storlekar.. men men det är bara att fortsätta öva, öva och öva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar