söndag 4 december 2011

KANELBISCOTTI

Du behöver:

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 stora ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk malen kanel
1 dl hackad sötmandel


Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175 grader

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.Blanda samman de torra ingredienserna (och mandeln). Rör ner dem i äggblandningen och rör tills smeten är slät.

Rulla 3 längder och lägg dem på en plåt. Platta till dem något.Grädda längderna i ca 20 minuter. Ta ur plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i 2 cm breda bitar.

Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakorna stå i eftervärmen tills de är genomtorra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar