måndag 5 mars 2012

Italienska chokladkakor


Du behöver:

100g smör
2 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

100 g mörk choklad
50 g hackad mandel

Gör såhär:

Rör smör och socker mjukt och luftigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Rör försiktigt i de övriga ingredienserna och blanda ihop till en deg. Ställ degen i kylen i ca 20-30 minuter. Dela degen i fyra delar. Rulla till längder. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper och platta ut tills de är ungefär 8cm breda. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Skär längderna i sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och grädda i ytterligare 15 minuter. Låt svalna på galler.
Smält chokladen. Doppa eller pensla ändarna. Strö över hackad mandel. Låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar