Du behöver:
50 gram jäst
5 dl vatten, fingervarmt
100 gram smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
10-11 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, smör, grahamsmjöl och sedan vetemjöl lite i taget. Blanda tills det blir en jämn och fin deg. Dela degen i 10 bitar. Rulla till bollar. Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
Kavla ut runda stora kakor med en kruskavel. Har man ingen kruskavel kan man nagga bröden med en gaffel. Lägg degkakorna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter.
50 gram jäst
5 dl vatten, fingervarmt
100 gram smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
10-11 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, smör, grahamsmjöl och sedan vetemjöl lite i taget. Blanda tills det blir en jämn och fin deg. Dela degen i 10 bitar. Rulla till bollar. Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
Kavla ut runda stora kakor med en kruskavel. Har man ingen kruskavel kan man nagga bröden med en gaffel. Lägg degkakorna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter.
Godast är dom nygräddade men går självklart att frysa in.
Betygen hemma av dottern blev " det godaste brödet jag någonsin har ätit"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar