söndag 29 mars 2015

Jordgubb och vitchoklad mousse tårta

Du behöver:
 
Kladdkaksbotten
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
en nypa salt
100g smör

Smält smöret på spisen i en kastrull. I med sockret och ett ägg i taget under omrörning. I med resten och häll i en springform. 175 grader i ca 15 min.
Ta ut kakan och låt den svalna helt innan du gör moussen
 
Vit mousse:

3 dl grädde
200 g vit choklad2 äggula
Vispa grädden, smält chokladen i mikron. Låt den svalna lite. Vispa i en äggula, så det tjocknar. Men var snabb och häll i hälften av grädden. Andra gulan i och resterande grädde. Vispa slät för hand!
Häll på kladdkaksbotten. Ställ sedan i kylen och låt den stelna. Gör sedan jordgubbsmoussen
Jordgubbsmousse:
6 dl grädde3 dl jordgubbspure  ( varma mosade jordgubbar, kör dem i mixer om du vill få en slät mousse)
6 gelatin blad


Vispa grädden. Lägg gelatinet i kallt vatten. Värm jordgubbarna, kör dem i mixern och häll igenom en sil. När gelatinet mjuknat smält det i mikron i en skål och blanda med jordgubbspurén som inte får vara för varm. Häll sedan purén i grädden försiktigt, vispa slät för hand!
 
Dekorera med färska jordgubbar och choklad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar