tisdag 3 mars 2015

Maltesers Cheesecake

 
Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
2 påsar med maltesers
Daim strössel
 
Gör så här:
Gör smulor av digestivekexen, blanda med smält smör platta ut i en rund springform med avtagbara kanter. Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sedan grädden fluffig. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och maltesers i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen.  Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat.  Ta fram kakan minst en kvart innan servering. Strö lite Daim strössel ovanpå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar