torsdag 18 juni 2015

Brytbröd



Du behöver: 

50 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
½ msk strösocker
2 msk rapsolja
1 tsk salt
7–8 dl vetemjöl


1 ägg
vallmofrön
flingsalt

Gör såhär:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

Rulla ut degen till en längd. Dela den i tre delar och skär varje del i 10 bitar. Rulla dem till bollar.

Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 50–60 min. De ska jäsa ihop med varandra. Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön och flingsalt på bröden.

Grädda bröden längst ner i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar