lördag 29 augusti 2015

Äpplekladdkaka



Äppelkladdkaka


175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg2 ¾ dl vetemjöl2 äpplenkardemumma
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
Skala och riv äpplena.
Rör ner de rivna äpplena i smeten.
 Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar