torsdag 30 augusti 2018

Vit chokladpaj


VIT CHOKLADPAJ

Du behöver:

Pajdeg:
3 ½ dl vetemjöl
2 msk kakao
200g smör
1 msk socker
1 äggula

Fyllning:
3 dl vispgrädde
50g smör
300g vit choklad

Gör såhär:
Hacka ihop mjöl, kakao, smör till en smulig massa.
Tillsätt socker och äggula och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut degen i en form med löstagbar botten, nagga och ställ kallt i 30 min
Grädda sedan i 225 grader i 12 minuter. Låt pajskalet svalna

Koka upp 1 dl grädde ihop med smöret. Ta från värmen och rör i den vita chokladen som du hackat.
Låt svalna.
Vispa 2 dl grädde och blanda sedan ihop med chokladen. Häll i pajskalet och ställ kallt i 1 timme, dekorera med färska bär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar