torsdag 2 augusti 2018

Kolapaj med röda vinbär



Du behöver: 
125g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel

Kolafyllning:
3 dl grädde
1 ½ dl sirap
1½ dl rörsocker

2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
75 g smör

toppa med röda vinbär och florsocker

Gör såhär:
Smält smöret och blanda ihop alla torrvaror, arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ställ i kylen 30 min så den stelnar.
Sedan ska den in i ugnen 10 minuter på 200grader, låt svalna!

Koka kolafyllningen ( grädde, sirap och socker) i en vid tjockbottnad kastrull, tar ca 20 minuter för att få till den rätta kola konsistensen. 
Ta bort från plattan och häll i smör, vaniljsocker och flingsalt. Blanda till en slät smet.
Häll kolafyllningen i pajskalet, ställ sedan i kylen så den stelnar. ¨
Dekorera med röda vinbär och lite florsocker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar