söndag 4 november 2018

Kladdkaksbakelser med dumlefluff


Du behöver:
5 dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
200g smör

Dumlefluff:
3dl grädde
180g dumlekolor


Gör såhär:
Det bästa är att börja med dumlefluffen då den måste svalna i kylen.
Värm grädden ihop med dumlekolorna, men det får inte koka. Låt svalna lite innan du ställer in det i kylen minst 4 timmar. Gärna över natten. Vispa sedan upp den som vanligt med elvisp.
Smält smöret. Vispa socker och ägg för hand med en vanlig visp, blanda i torrvarorna och till sist smöret. Se till att allt blandar sig väl.
Häll i en mindre långpanna 20x40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädde 175 grader ca 18 min.

Stansa ut kladdkakan i rundlar eller skär fyrkanter.
Spritsa dumlegrädden, dekorera med dumlekolor eller bär!

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar