torsdag 8 november 2018

Pannacotta med jordgubbstopping


Du behöver:
5 dl grädde
2 gelatinblad
½ dl socker
1 vaniljstång

150 g frysta jordgubbar
2 gelatinblad
2 msk socker

Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Koka upp grädde ihop med socker och vaniljstång som du skär på mitten och skrapar av vaniljfröna.
Kramar ur gelatinbladen och blanda ner i den varma grädden.
Häll upp i glas, låt svalna lite innan du ställer in dem i kylen, låt stå minst 3 timmar. Efter halva tiden kan du göra jordgubbstoppingen.
Tina jorgubbarna i micron och mixa dem sedan med en mixerstav. Blötlägg gelatinet i kallt vatten precis som innan, värm jordgubbskrämen lite till i micron och blanda sedan ner gelatinet och sockret i den varma jordgubbskrämen,
Häll på vaniljpannacotta och låt stå ytterligare 1 timme i kylen så det stelnar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar