tisdag 9 november 2010

BANOFFIEPAJ

Häromdagen bjöd jag mina fikagäster på Banoffiepaj... Mmm.. den va god, kanske inte mitt snyggaste mästerverk, och tyvärr inte heller den bästa bilden. Men håll tillgodo!
Du behöver:

1 burk kondenserad mjölk
1 pkt digestivekex
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldajm
Gör såhär:
Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel & påse! Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge.
Dulce de leche (kolasås): Köp en burk sötad kondenserad mjölk i affären, kolla lite extra så att burken är hel och fin för om man har otur kan burken explodera under kokningen om det är skadad.Ta bort pappret runt konservburken och lägg den i en kastrull, fyll på med vatten så det täcker burken. Lägg på ett lock och låt koka upp. Se till att burken alltid är täckt med vatten och fyll på under kokningen. Koka i 2 timmar. Spola kallt vatten på burken innan du öppnar, annars skvätter det kolasås

Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestive-bottnen med detta. Skiva 3 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare skivade bananer och krossad daim!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar