söndag 7 november 2010

Källarfranska

Lite nybakat bröd så här i höstkylan...källarfranskor med smör, ost och marmelad... och en kopp varm choklad till. Mmmmm......
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
½ liter vatten
1 msk socker
1½ tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt! Rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma degen till en lång rulle ca 50 cm lång. Skär degen i 16 lika stora bitar. Vänd bitar i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på låt och låt jäsa under bakduk 40 min. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar