onsdag 16 februari 2011

Baguetter


Du behöver:
0,5 pkt jäst
4 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
11-12 dl vetemjöl

Gör såhär:
Vispa jästen och vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet och honungen. Vispa lite till.
Blanda i 10 dl av mjölet. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa i 1 timme.
Ta upp degen på ett kraftigt mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela den i tre delar och rulla ut varje del till plåtens längd. Låt jäsa i 20 minuter.
Sätt ugnen på 275 grader. Vrid varje baguette och låt dem jäsa 20 minuter till.
Grädda mitt i ugnen i 6 minuter, sänk värmen till 200 grader och grädda ytterliggare 7-8 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar