fredag 25 februari 2011

Det är aldrig försent för att förverkliga sina drömmar..

Och det är precis vad jag håller på att göra just nu.
I november skickade jag in ansökan till Bageriutbildningen i Göteborg, men fick tyvärr beskedet att jag inte kom in pga platsbrist. Bara att acceptera!
Men så förra veckan skickade jag ett mail till dom ansvariga för utbildningen för att höra med dem, vad jag skulle göra för att lättare att ha chans att komma in i augusti. Fick då svaret att jag inte kommit in pga att jag redan gått ut gymnasiet med betyg. MEN... att dom kanske, möjligtvis... dom ville inte lova nåt. Men kanske, kanske kanske... fanns det någon som skulle hoppa av och då frågade dom om dom fick höra av sig till mig och ja, självklart skrev jag tillbaks.

Så i tisdags vid 15.30 tiden ringde telefonen.... med beskedet.. Jag kom in!! Vilken chock.. vilken lycka men ändå en stor klump i magen. Fick papper och schema skickat till mig på mailen. Hur fan skulle jag lyckas med detta? Vissa lektioner börjar redan kl 6.15 i Göteborg... asså det är helt galet!

Men jag tog tjuren vid hornen och åkte till Göteborg i onsdags morse för att ha mina första lektioner. Och nu 3 dagar senare sitter jag här hemma i soffan och pustar ut överlycklig för att det är helg. Vilken vecka...
Kastas rakt ut i verkligheten. Från soffan ut i arbetslivet på 2 röda!!
Som sagt, schemat är kämpigt med 2-3 tidiga mornar.. och lika många kvällar jag slutar runt 18.
Men fy vad roligt det är!
Jag läser kurserna, Bageri A,B och C, Konditori A och B, Livsmedel och Livsmedelshygien. Allt detta på 38 veckor.
I onsdags hade vi första lektionen i konditori, då fick vi baka småbröd (småkakor som tex. drömmar, bondkakor, pralinkakor, chokladsnitt mm)
Torsdags bakade vi 5 olika sortes mazariner med olika fyllningar och toppingar och igår fredag bakade vi vitt bröd ( barkis, frallor, formbröd, gifflar, snoddas, ostbräck mm)

Återkommer med lite bilder jag tagit med mobilen.... nu är det helg och då ska jag bara umgås med min underbara familj!!

1 kommentar:

  1. Du gör verkligen helt rätt!!! Ser fram emot att smaka på dina mästervärk sen :) Lycka till! Kram!

    SvaraRadera