torsdag 21 juli 2011

DRÖMRULLTÅRTA


Du behöver:

3 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
0,75 dl mjöl


Fyllning:
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula


Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt bakpulver. Sikta i kakaon och mjölet, vispa till en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter.Om du har varmluftsfunktion såsom jag grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft.


Stjälp direkt upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Låt rulltårtan svalna.
Gör fyllningen. Hacka upp smöret i tärningar så det fortare blir rumsvarmt. Rör smör och florsocker till en jämn smet, gärna med elvisp. (Smaka gärna och om du tycker det smakar för mycket smör, blanda i mera florsocker.) Tillsätt vaniljsocker och till sist äggulan. Bred fyllningen på kakan när den svalnat och rulla ihop. Lägg rulltårtan kallt i kylskåp minst 20 minuter innan du skär den.
Förvara rulltårtan i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar