tisdag 26 juli 2011

Rabarberpaj med marängtäcke


RABARBERPAJ MED MARÄNGTÄCKE


400g rabarber
1 dl socker

Mördeg:
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl el. havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin
2 msk vatten

Maräng:
5 äggvitor
1,5 dl socker


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, skiva rabarbern i ca 3 cm bitar och blanda med sockret.
Smörj en ugnsäker fom med smör. Häll i mjöl, socker och smör och vatten i en bunke och kör i matberedaren. Tryck ut degen i pajformen. Lägg rabarbern i pajskalet.
In i ugnen och grädda tills den fått en ljusbrun färg. Ca 15 minuter.
Under tiden fixar du marängen. Vispa äggvitorna hårt, strila sedan i sockret.
Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna lite.
Spritsa sedan över marängen, in i ugnen igen och låt det hela få lite färg, max några minuter dock. Jag har till och med öppen ugnslucka för att inte missa. Ta ut formen och låt marängen stelna.
Hoppas att det smakar:)

2 kommentarer:

  1. Va lustigt! Jag ska ju baka rabarberpaj med en kompis på fredag ju =)

    SvaraRadera