Slut tampen på körsbären nu så passa på att plocka detta röda guldet och koka lite smarrig "kössbärssaft" som barnen säger här hemma:)
Du behöver:
2 liter körsbär
6 dl vatten
6 dl socker/liter avrunnen saft
Gör såhär:
Skölj bären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och koka under lock i 5 minuter. Tryck sönder bären och koka i ytterligare 5 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Rengör grytan, mät saften och häll tillbaka den i grytan. Koka upp igen och rör i sockret och låt koka i 2 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt. Har du inte plats att förvara saften kallt bör du tillsätta 1 krm natriumbensoat eller kaliumsorbat/liter saft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar