torsdag 27 juni 2019

Rabarberpaj med maräng


Här kommer ett recept på den enda rabarberpajen jag fått mina barn att äta!

RABARBERPAJ MED MARÄNG


Du behöver:

125g smör
3 dl mjöl
2 msk socker
2 msk vatten

Fyllning:

500g rabarber
1 dl socker
1 msk vatten


Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker

 

 Pajdeg:
Mixa smör, mjöl och socker i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg. Låt vila minst 30 min i kyl.
Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 12-15 min.

Fyllning:

Ansa och skär rabarbern i bitar, ca 2 cm. Koka ihop med socker i en kastrull med vid botten, ca 5 min. Tillsätt ev vatten om rabarbern är torr. Låt kallna.

Lyft över rabarbern i pajskalet, ta inte med allt spad som ev har bildats.

Maräng:

Vispa äggvitorna till ett skum med en elvisp. Tillsätt socker och fortsätt vispa till en maräng.

Spritsa eller klicka marängen på pajen och grädda ca 10 min eller bränn med en brännare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar