Chokladcupcakes med blåbärstopping
Du behöver:
175g smör
- 200 g mörk choklad
4 ägg
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- Topping:
- 50g blåbär (färska eller frysta och tinade)
- 300g färskost av philadelphiatyp
- 3/4 dl florsocker
- 2 dl grädde
- Blåbär till garnering
- Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta från värmen och låt svalna något. Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmöret.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.Fördela smeten i muffins formar. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
- Mixa blåbären fint med stavmixer eller i matberedare. Passera ev genom en sil för att få den helt slät.
- Vispa samman blåbär, färskost och florsocker i en bunke, gärna med elvisp. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping.
- Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera med färska blåbär!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar