måndag 18 juni 2012

Chokladcupcakes med blåbärstopping




  • Du behöver:

    175g smör
  • 200 g mörk choklad
    4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Topping:

  • 50g blåbär (färska eller frysta och tinade)
  • 300g färskost av philadelphiatyp
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 dl grädde
  • Blåbär till garnering

  • Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta från värmen och låt svalna något. Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmöret.
  • Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.Fördela smeten i muffins formar. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.

  •  Mixa blåbären fint med stavmixer eller i matberedare. Passera ev genom en sil för att få den helt slät.
  • Vispa samman blåbär, färskost och florsocker i en bunke, gärna med elvisp. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping.
  • Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera med färska blåbär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar