söndag 3 juni 2012

Limekaka

                                                                   
Du behöver:
200g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 st lime
3/4 dl grädde

Topping:
50g smör
2 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
400g philadelphiaost
1 lime

Gör såhär:
Vispa smör och socke fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa däremellan. Blanda mjöl och bakpulver och häll i smeten. Riv limen och pressa ur lime saften och ha sist i grädden. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en liten bakplåtsklädd långpanna.
Grädda kakan. Skär kanterna när du tagit ur den ur ugnen och vänd den direkt på ett bakplåtspapper.
UGN: 200grader TID: 25 minuter

Toppingen:
Vispa smör och florsockret fluffigt. I med vaniljsocker, philadelphiaost. Riv limeskal och pressa ur limesaften, vipsa ytterligare en stund. Bred ut krämen på kakan, skär i snibbar och dekorera med limeskivor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar