söndag 17 juni 2012

Kolapaj med daim och jordgubbar

Jag gjorde som 100 000 andra svenskar denna helgen tror jag, bakade den smarriga pajen som va med i ICA´s Buffe tidning... har dock gjort den tidigare men då under namnet Banoffiepaj, nu byttes bananen ut mot jordgubbar vilket gjorde det somrigt och fräscht:)

Här kommer receptet

Du behöver:
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g
150 g smör
300 g digestivekex
20 jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim
3 dl grädde

Gör såhär:

Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2  timmar, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.

Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna och öppna därefter burken. Klä insidan av en springform med löstagbar kant med bakplåtspapper.
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylenså det stelnar. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort pappret och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över och dekorera med jordgubbar och krossad daim. 

2 kommentarer:

  1. Ser jättesmarrig ut. Limekakan du skickade med din mamma till jobbet var också jättegod. Tack :)

    SvaraRadera