måndag 15 december 2014

JULKALENDERN 15 december Lussekatter

 
Du behöver:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1 pkt saffran à 0,5 g
1 12 dl strösocker
12 tsk salt
17 dl vetemjöl
russin
1 ägg
 
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar