lördag 18 december 2010

Godmorgonbullar

Idag på sonens 1 års kalas bjöd vi på smarrig frukost då hade jag bland annat bakat detta smarriga brödet.. tyvärr glömde jag ta kort på dem så ni får hålla till godo med ett foto från arla.se, receptet kommer oxå därifrån för övrigt!

Du behöver till 8 st Godmorgon bullar:
25 g jäst
2 dl kall Arla Ko mjölk
1 dl Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 msk Arla smör-&rapsolja
salt
6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1/2 dl sesamfrön

Gör så här:
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten 8-10 tim. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar