Du behöver:
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
( jag blandade 1 tsk kardemumma, 1 tsk ingefära, 1 tsk nejlika och
2 tsk kanel blandade ihop och tog därefter 2 msk från det)
½ dl lingonsylt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, 200 grader vanlig ugn. Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. Smält smör, och häll i mjölken samt pepparkakskryddorna i det smälta smöret och låt det svalna. Häll i det smälta "pepparkakssmöret" i smeten och blanda därefter i mjöl,bakpulver och salt. Placera ut i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i ca 12-15 min.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, 200 grader vanlig ugn. Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. Smält smör, och häll i mjölken samt pepparkakskryddorna i det smälta smöret och låt det svalna. Häll i det smälta "pepparkakssmöret" i smeten och blanda därefter i mjöl,bakpulver och salt. Placera ut i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i ca 12-15 min.
Frosting:
200g vit choklad
200g philadelphia ost
Gör såhär:
smält chokladen över ett vattenbad, häll i osten och smält ihop allt. Ställ sedan kallt en stund och dekorera sedan dina cupcakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar