onsdag 22 december 2010

Linfrö och solrosknäcke




Du behöver:
1/4 pkt jäst
3 dl ljummet vatten
25 gram rumstempererat smör
2 tsk havssalt
2 tsk malda brödkryddor
½ dl solrosfrön
½ dl linfkrossade linfrön
7-8 dl lantbrödsmjöl

Gör såhär:
Lös upp jästen i vattnet. Tillästt övriga ingredienser och knåda degen smidig på bakbord. Låt jäsa i bunken under bakduk i 60 min. Ta upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i så många bitar du vill, berorende på storlek på knäckebröden. Kavla ut till önskad tjocklek, ju tunnare desto godare. Ta sista taget med en kruskavel. Grädda på bakplåtspappersklädd plåt ca 5-10 min i ugnen på 225 grader.
Tiden i ugnen får du justera beroende på hur tjocka/tunna knäckebröd du kavlar. Förvara knäckebröden torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar